Vi tar ansvar för vår stad

Stockholm är vår stad. Och för Stockholm tar vi ansvar.

Det finns mycket som är vackert med vår stad. Oavsett var vi befinner oss så bär vi på en tillhörighet och vi tar hand om varandra.

Från trendsättarna på söder till hockeyföräldrar i norr, från studenterna i Kista till pensionärsparet på Värmdö.
Familjer som har bott i samma kvarter i flera generationer och nya grannar som bidrar med liv och rörelse.
Vi är en stad i världsklass. Varje år riktas blickarna hit när Nobelpriset delas ut. Människor flyttar hit för att bygga startups och förverkliga sina drömmar.

Men samtidigt är vi oroliga för att inte alla känner samma ansvar för den stad vi älskar. Ibland handlar det om att plocka upp skräp från gatan. Eller att hjälpa någon som har svårt att komma ombord på tunnelbanan. Brottsligheten är oroande. Många känner sig otrygga i vår stad.

Vi socialdemokrater tummar inte för ordning och reda. När gängkriminella beväpnar sig och drabbar samman i våldsamma uppgörelser finns inga alternativ – de ska lagföras och låsas in.
Vår regering skärper straffen för vapenbrott och utarbetar nya lagförslag för ökad kamerabevakning och snabbare lagföring. Åtgärder som är högst nödvändiga.

I Stockholm har alla medborgare ett ansvar att bidra till samhällsbygget. Alla som kan arbeta ska arbeta. Alla som vill utbilda sig och bidra till att utveckla vår stad ska göra det. I Stockholm gör man sin plikt.

I Stockholm ska du kunna röra dig fritt. Klä dig som du vill och vara den du vill. Stockholm är vår stad. Och för Stockholm tar vi ansvar.

Engagera dig

Du har gjort helt rätt som kom hit.
Vi driver alltid spännande kampanjer.
Gå med vår maillista för att få veta hur du kan delta i kampanjerna.
Vi sparar dina uppgifter i upp till två år om du inte hör av dig till oss.

facebook Twitter Email