Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

AFFÄREN STOPPAS – 1177 RÄDDAS!

Partivänner, vi har vunnit en stor politisk seger. I fredags meddelade Region Stockholm att Kry inte kommer att få lov att ta över 1177 Vårdguiden. Därmed stoppas bolaget från att driva sjukvårdsupplysningen. Rådgivare kommer inte ha tillåtelse att även vara vårdgivare.

Det är tack vare kraften i vår folkrörelse som Moderaternas privatiseringsiver har fått sig en törn. Ni är över 88 000 har skrivit under namninsamlingen, vi har ordnat ringkvällar nästan varje dag runt om i staden och kampanjat på sociala medier. Ett enormt tack till alla som engagerat sig – ni gjorde detta!

Först ska vi fira vår seger – sen ska vi se till att detta inte händer igen. En ny upphandling ska inledas om inte hela köpet dras tillbaka. Så länge 1177 upphandlas kommer risker för nya köp kvarstå. Därför menar vi att 1177 måste tas hem i egen regi.

Samhällsbärande infrastruktur skall inte vara outsourcat till en privat aktör som det ser ut idag. Undersökningar visar också att stockholmarna idag rankar sin sjukvårdsupplysning som sämst i hela Sverige. Vi kommer att fortsätta driva att 1177 ska börja drivas i offentlig regi för att tjänsten alltid ska vara pålitlig. Nu måste Region Stockholm ta chansen och likt alla andra regioner driva sjukvårdsrådgivningen i egen regi.

Vill du göra en sista insats i den här kampanjen? Använd det här exemplet och skicka ett sms till någon vän du vet också upprörts över att KRY skulle ta över 1177, med följande text:
”I förra veckan kom beskedet att KRY:s köp av 1177 stoppats. Fantastiskt! Det här är precis varför vi behöver vara många som är med och driver på politiken i Region Stockholm. Jag tycker du också borde bli medlem i S: https://www.socialdemokraterna.se/bli-medlem”

facebook Twitter Email