Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

Aida Hadzialic föreslås som nytt oppositionsråd i Region Stockholm

Valberedningen för Socialdemokraterna i Stockholms län föreslår Aida Hadzialic som nytt finansregionråd i opposition i Region Stockholm att efterträda Erika Ullberg. Valet av nytt oppositionsråd sker på en extra distriktskongress den 7 september.
I april meddelade finansregionrådet Erika Ullberg (S) sin avgång och under sommaren har valberedningen arbetat med att ta fram ett förslag på namn till nytt finansregionråd i opposition i Region Stockholm (tidigare Stockholms läns landsting). Valberedningen står enhälligt bakom förslaget.

– Stockholmsregionen står inför stora utmaningar – en ojämlik sjukvård, otillräcklig kollektivtrafik och växande klyftor. Vi behöver en vass oppositionsledare som kan det politiska hantverket och kan bygga nya samarbeten Jag är glad och stolt att vi nu kan presentera Aida Hadzialic som vårt förslag till nytt oppositionsråd i Region Stockholm, säger Annika Andersson Ribbing, sammankallande i valberedningen.

Aida Hadzialic är född 1987 och kom till Sverige från Bosnien som femåring. Hon är uppvuxen i Halmstad där hon bland annat var kommunalråd mellan 2010 – 2014. Åren 2014 – 2016 var hon gymnasie- och kunskapslyftsminister i Stefan Löfvens regering. Sedan 2016 har hon arbetat som egenföretagare.

– Jag är ödmjuk inför förtroendet och om medlemmarna vill ha mig kommer jag att göra mitt yttersta för att leda laget som ska vinna stöd för Socialdemokratisk politik i valet 2022. Jag vill bygga en jämlik och tillgänglig välfärd och sjukvård för alla som bor här. Jag tror också på Stockholmsregionen som en tillväxtmotor där jobb skapas, ekonomin växer och där människor känner framtidstro, säger Aida Hadzialic

Fakta
Valberedningen för Socialdemokraterna i Stockholms län ansvarar för att ta fram lämplig kandidat till uppdraget som finansregionråd i opposition i Region Stockholm, tidigare Stockholms läns landsting. Särskild hänsyn måste tas till att regionen består av två partidistrikt. Valberedningen har också att ta hänsyn till etiska riktlinjer, vilka beslutades på extrakongress i november 2018. Det finna ett flertal personer som kandiderar till posten. Beslut om vem som blir nytt oppositionsråd fattas av en extra kongress den 7 september.

facebook Twitter Email