Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

Emilia Bjuggren kommenterar ombildningarna i Stockholm

Moderaterna i Stockholms stad har nu meddelat att de går vidare med att sälja hyresrätter ur den kommunala allmännyttan. Över 2000 hyresrätter är nu aktuella att säljas och ombildas till bostadsrätter. Samtidigt som moderaterna driver på utförsäljningarna ökar antalet som aktivt söker hyreslägenhet via bostadsförmedlingen.

– Bostadspolitiken i Stockholm är på väg mot ett fullständigt haveri sedan moderaterna tog över ansvaret. De har halverat markanvisningarna till allmännyttan samtidigt som de nu går vidare med ambitionen att sälja över 2000 hyresrätter. Det här kommer ytterligare försvåra för de många stockholmare som kämpar för att få en bostad och det i en tid när bostadskön fortsätter att växa. Istället för att minska antalet hyresrätter vill vi se ett tydligt fokus på att fler hyresrätter byggs och hyrorna pressas ner. Det säger Emilia Bjuggren (S), oppositionsborgarråd i en kommentar.

Bakgrund:

När Moderaterna tillsammans med Miljöpartiet, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna tog makten i Stockholm öppnade de åter upp för att sälja allmännyttiga hyresrätter.

2007 till 2014 sålde det dåvarande moderata styret ut 25  836 bostäder samtidigt som bostadskön växte.

Ombildningsprocessen har också den här gången präglats av att ombildningskonsulter skickat ut information till hyresgäster att försäljningen ska ske under det marknadsmässiga priset, vilket har fått många hyresgäster att reagera.

facebook Twitter Email