Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

Här är (S) främsta företrädare i Stockholms läns landsting

Idag presenterades Socialdemokraternas främsta företrädare i Stockholms läns landsting: oppositionslandstingsråden Erika Ullberg, Talla Alkurdi och Jens Sjöström samt heltidsarvoderade Robert Johansson.

Idag, tisdag den 23 oktober, samlades landstingsfullmäktige för första gången efter valet. Vid mötet valdes Socialdemokraternas oppositionslandstingsråd för kommande mandatperiod.
Erika Ullberg fortsätter som finanslandstingsråd i opposition och gruppledare i fullmäktige och landstingsstyrelsen.
– Vi ska förvalta väljarnas förtroende som gjorde oss till landstingets största parti genom att förena en stark oppositionsroll med att utveckla vår egen politik. Jag är tacksam att få leda laget som driver på för bättre sjukvård, tillväxt och sammanhållning i regionen, säger Erika Ullberg.
Talla Alkurdi blir oppositionslandstingsråd med ansvar för sjukvårdsfrågor och gruppledare för hälso- och sjukvårdsnämnden.
– Jag känner ett stort ansvar för att leda Socialdemokraternas sjukvårdspolitik. Jag är redo för en mandatperiod med hårt oppositionsarbete för stockholmarnas rätt och tillit till att få bra vård efter behov, säger Talla Alkurdi.
Jens Sjöström blir oppositionslandstingsråd med ansvar för trafikfrågor och gruppledare för trafiknämnden.
– Kollektivtrafiken är nyckeln för en jämlik region som ska hålla ihop, socialt, ekonomiskt och miljömässigt. Tvärförbindelser, tunnelbaneutbyggnad och fler direktbussar måste till för att klara en hållbar utveckling i en växande region. Jag är väldigt glad och ödmjuk inför uppdraget att få utveckla förutsättningarna att resa kollektivt i vår region, säger Jens Sjöström.
Klart är också att Robert Johansson, som tidigare varit ersättare i landstingsstyrelsen, nu blir heltidsarvoderad, med ansvar för personalfrågor och gruppledare i tillväxt- och regionplanenämnden.
– Landstingets viktigaste resurs är personalen, därför ser jag fram emot att få arbeta för att personalen får mer inflytande och bättre arbetsvillkor. Jag kommer jobba för en starkare region där alla ges lika möjligheter till att växa oavsett var man bor eller verkar, säger Robert Johansson.

facebook Twitter Email