Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

Kadir Kasirga vald till nytt borgarråd för S i Stockholms stad

I går valde Socialdemokraterna i Stockholms representantskap Kadir Kasirga till nytt oppositionsborgarråd med ansvar för skola och förskola.

– Det är såklart hedrande att få detta förtroende. För mig är skola och förskola bland de absolut viktigaste politikområdena. Tyvärr är det ett område som satts på sparlåga under det borgerliga styret. I praktiken har de lagt en stor besparing på skolan, samtidigt som lärare kämpar med växande klasstorlekar och många elever lämnar skolan utan tillräckliga kunskaper. Min roll blir att driva oppositionspolitik och förhoppningsvis få majoriteten att tänka om och börja lägga resurser på skola och förskola, säger Kadir Kasirga.

– Vi vet att tidiga insatser för barn, helst redan i förskolan, ger dem möjligheter att skapa ett rikt liv. Omvänt så vet vi att många unga som hamnar snett gör så eftersom de inte fått det stöd och de resurser som krävs för att klara skolan och gå ut med fullständiga betyg. Och det finns bara ett sätt att fixa detta, det är att ge bra förutsättningar till vårt skolsystem och alla duktiga medarbetare. Ska vi minska skolsegregationen och öka jämlikheten, då behövs det investeringar i skolan och förskolan och det kommer jag jobba för.

Bakgrund
Kadir Kasirga är född 1975 och företräder Socialdemokraterna i Stockholm i riksdagen, ett uppdrag han kommer lämna när han tillträder som borgarråd. Kasirga väljs officiellt på Kommunfullmäktige 2 mars. Kasirga har en bakgrund som Kriminalvårdare och bor i Hässelby.

facebook Twitter Email