Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

Karin Wanngård (S) kommenterar Stockholms stads budget för 2019

Idag presenterade det borgerliga styret sin budget för 2019. Det är en budget som kännetecknas av skattesänkningar, kompromisser och uteblivna investeringar, det säger Karin Wanngård, oppositionsborgarråd (S), i en kommenterar.

– Det är ett svagt kompromissdokument från ett styre som har svårt att hitta varandra politiskt. Det viktigaste har varit att sänka skatten och det görs på bekostnad av välfärden. För att kunna sänka skatten drar man bort pengar från de förskolor som har mest behov och stockholmare med funktionsnedsättning får minskat stöd. Det är upprörande men förklarar varför målet inte längre är ett Stockholm för alla. Klyftorna kommer öka med den här budgeten, det syns också i beslutet att sälja ut hyresrätter som kommer innebära en ännu tuffare bostadsmarknad för vanliga människor.

– Sen följer budgeten det mönstret vi sett. Man stoppar projekt och säger nej eftersom man står långt ifrån varandra i viktiga frågor. Stockholm växer och då behövs det tydliga reformer och investeringar. Att säga nej till saker är enkelt, men det skadar tillväxten och drabbar välfärden. Jag saknar också riktiga investeringar när det gäller byggande och klimat, där kan Stockholm bättre. Det säger Karin Wanngård, oppositionsborgarråd (S), i en kommenterar.

Socialdemokraterna i Stockholms stads budget 2019

facebook Twitter Email