Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

Majoriteten stoppar 600 bostäder i Husby

Den moderatledda majoriteten i Stockholm stoppar byggandet av 600 planerade bostäder i Husby. Beslutet fattas idag på exploateringsnämnden.

Under förra mandatperioden beslutade den dåvarande majoriteten att bygga 2000 nya bostäder i Husby. Projektet stoppades dock av det nya moderatledda styret som istället ville hitta alternativa platser att bygga på. Några sådana platser har inte hittas i området och istället vill moderaterna stryka 600 bostäder från projektet. Bland annat försvinner 50 småhus som var planerade att byggas. Det sistnämnda är extra allvarligt med tanke på att Husby idag helt saknar småhus.

– Att den borgerliga majoriteten nu har stoppat 600 bostäder är tyvärr i linje med deras bostadspolitik i stort. I detta fall drabbar detta Husby extra hårt. Planen var att staden skulle bygga bort segregationen genom en mer blandad bebyggelse. Nu läggs planerna på is vilket betyder att det inte byggs några radhus i området. Det säger Emilia Bjuggren (S) i en kommentar.

– Majoriteten klarar inte av att komma överens. Därför bromsar byggandet in samtidigt som vi har bostadsbrist. Svart på vitt ser vi nu att det är viktigare att hålla alla partier i majoriteten på gott humör än att bygga. Det är tragiskt att den typen av intern personalpolitik går före det som är nödvändigt för Stockholm. Säger Emilia Bjuggren.

facebook Twitter Email