Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

Nästan stopp för byggandet i Stockholm

Det står nu klart efter den senaste stadsbyggnadsnämnden att endast 447 bostäder i detaljplaner har godkänts av nämnden. Majoritetens mål är att anta 10 000 stycken bostäder. Ett mål som Stockholm omöjligen ser ut att klara med tanke på att knappt 10 procent av målet har uppfyllts. Av de antagna bostäderna är 69 procent bostadsrätter och 32 procent hyresrätter. Majoriteten planerar i år också att ombilda över 2000 hyresrätter till bostadsrätter.

– Det här är ovanligt låga siffror för bostadsbyggandet. Majoritetens låsningar kommer direkt bidra till en förvärrad konjunkturnedgång i en tid som är redan svår för Stockholm. Fortsätter denna utveckling så kommer bostadsbristen permanentas i staden många år framåt. 447 antagna bostäder med ett mål på 10 000 bostäder är inget annat än ett fiasko. Det säger Jan Valeskog, oppositionsborgarråd (S) i en kommentar.

– Jag ser att de redan börjat skylla nedgången på coronakrisen men det är en dimridå. Marknaden för bostadsbyggandet ser fortsatt bra ut i landet. Branschen vill och kan bygga mer om de ges förutsättningarna. Det här handlar helt enkelt om politisk oförmåga hos majoriteten. Denna ovilja att bygga kommer tyvärr sätta djupa spår för generationer framåt i denna stad.

facebook Twitter Email