Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

Nu är det dags att utse våra kongressombud!

I år har Stockholms partidistrikt sammanlagt 160 nominerade kandidater. Antal ombud som ska representera Stockholm är 35 stycken och det är du som medlem som avgör vem som får åka.

Årets omröstning sker i den digitala plattformen EasyVote där du loggar in med BankID på adressen https://socialdemokraterna.easyvote.se
Valet pågår från och med torsdag 3/6 till och med onsdag 16/6 då valet stänger vi midnatt. Det betyder att du när som helst under hela den perioden, kan gå in i EasyVote och läsa kandidaternas presentationer och självklart sen även lägga dina röster när du känner dig redo.

Vem får rösta på vem?

I årets kongressombudsval är valkretsarna identiska med de 6 geografiska partikretsarna (Västerort, Bromma- Kungsholmen, Norra innerstan, Södermalm, Sydväst samt Sydost). Utöver dessa finns det en 7e krets för kandidater och medlemmar som har sitt huvudmedlemskap i vårt partidistrikt men som inte bor här. Vi har inte gjort några skillnader i det systemet sedan senaste kongressombudsvalet.

Alla kandidater är nominerade på listan i den valkrets där de bor. Du som medlem får bara rösta på kandidaterna i den valkrets som du själv bor i. Varje krets ska utse olika antal ombud (utifrån antalet boende huvudmedlemmar i den geografiska kretsen) och när du lägger dina röster måste du välja lika många kandidater som anges i formuläret.

Tekniskt stöd och hjälp att rösta!

Om du saknar BankID eller av annan anledning inte kan delta i valet online, så kan du höra av dig till ansvarig ombudsman på partiexpeditionen; Ivar Forstadius på [email protected] eller 076-188 80 38.

Mer information om förberedelserna i vårt partidistrikt inför kongressen 2021 läggs upp löpande på hemsidan: https://socialdemokraternaistockholm.se/vart-parti/socialdemokraterna-i-stockholm/partikongress-2021/

facebook Twitter Email