Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

Olle Burell slutar som borgarråd

Olle Burell slutar som borgarråd och blir arkitekt igen.


Olle Burell lämnar den 14 oktober sitt uppdrag som borgarråd i opposition, för att gå tillbaka till sitt ursprungliga yrke som arkitekt. Han fortsätter som fritidspolitiker i Stockholms stad.

– Att vara borgarråd i Stockholm är bland det mest hedersamma och utvecklande man kan få göra, men efter mer än 18 år i heltidspolitiken längtar jag tillbaka till arkitektur och samhällsplanering. Därför kastar jag loss från stadshuskajen och testar hur det är att börja bygga upp en egen verksamhet. Det ska bli väldigt kul, säger Olle Burell.

Man ska vårda sin profession och jag tycker att är viktigt att människor kan växla mellan heltidspolitiken och yrkeslivet i övrigt. Som skolborgarråd 2014-2018 bidrog Olle till att vända elevresultaten uppåt och minska klyftorna mellan Stockholms skolor. Jag är glad att han blir kvar som fritidspolitiker inom kulturområdet, säger Karin Wanngård.

En efterträdare kommer att utses av Socialdemokraterna i Stockholms representantskap men en tidsplan för detta är ännu inte satt.

Olle Burell fortsätter som KF-ledamot och vice ordförande i styrelsen för Kulturhuset-Stadsteatern AB.

facebook Twitter Email