Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

Rekordfå lägenheter från privata hyresvärdar

Nya siffror från bostadsförmedlingen visar att hyresrätter från privata bostadsbolag kraftigt minskat. En förklaring kan vara att bostadsbyggandet minskat i Stockholm. Under denna period förra året förmedlades 758 hyresrätter och den siffran har nu gått ner till 600. Detta sker samtidigt som rekordmånga aktivt söker hyresrätter i bostadsförmedlingen. Över 88 000 personer är aktivt sökande, den största siffran som noterats i bostadsförmedlingens historia.

– Denna majoritets bostadspolitik hotar hyresrättens framtid i Stockholm. Tidigare har vi sett att markanvisningarna till allmännyttan halverats och nu minskar också förmedlingen av hyresrätter från de privata bostadsbolagen. Att bostadsförmedlingen har den längsta kön i modern historia är ett resultat av politiska beslut, säger oppositionsborgarrådet Emilia Bjuggren (S) i en kommentar.

– Vi har idag ett finansborgarråd som på högsta allvar vill lösa bostadsfrågan genom att bostadslösa sover på kontor. Det här synsättet kombineras med en djupt ansvarslös politik där antalet hyresrätter minskas genom utförsäljning. Stockholms bostadsförmedling behöver fler hyresrätter om bostadskön på allvar ska minska.

facebook Twitter Email