Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

Riksdag- och landstingslista beslutad för Stockholms arbetarekommun

Stockholms arbetarekommun är klara med listorna till Socialdemokraternas riksdag- och landstingslista. Bland namnen återfinns ett flertal centrala partiföreträdare. Uppställningen präglas av ett kompetent och framtidsinriktat lag med Stockholmsregionens framtid i sikte.

Socialdemokraterna i Stockholms stad presenterar idag ett starkt lag för landsting- samt riksdagssvalet 2018. Valet 2018 står mellan investeringar i samhällsbygget och nya nedskärningar och skattesänkningar. För Socialdemokraterna är valet självklart. Med ordning och reda i statens finanser har vi råd att investera i det gemensamma, för en bättre välfärd. Riksdagslistan är en sammansättning av politiska profiler som speglar Stockholmsregionens demografiska variation.

 – Det är med stolthet och glädje som jag kan presentera vårt kompetenta lag till riksdag och landsting. Sverige behöver socialdemokratisk politik för att fler ska känna trygghet och framtidstro. För oss står alltid välfärden i centrum. Med välfärden bygger vi framtidens Sverige, säger Johan Sjölander, kommunsekreterare för Socialdemokraterna i Stockholm.

Våra främsta namn till riksdagen

  1. Anders Ygeman
  2. Ylva Johansson
  3. Dag Larsson
  4. Annika Strandhäll
  5. Anders Österberg
  6. Lawen Redar
  7. Kadir Kasirga

 

Våra främsta kandidater till landstinget

Mattias Vepsä
Robert Johansson
Tara Twana
Hanna Jokio
Talla Alkurdi
Elvir Kazinic

 

Fakta
De socialdemokratiska listorna för riksdag och landsting i Stockholms stad beslutas av arbetarekommunens representantskap. Representantskapet har i uppgift att fastställa vilka personer som ska ha dessa uppdrag. Samtliga kandidater på de fastställda listorna förbinder sig sedan under en kandidatförsäkran med etiska riktlinjer.

Pressbilder – högerklicka för att spara som.

Anders Ygeman

Annika Strandhäll

Ylva Johansson

Dag Larsson

Mattias Vepsä

Anders Österberg

Lawen Redar

Kadir Kasirga

Listorna i sin helhet

171206 Fastställda riksdags- och landstingslistor
Kontakt
Petra Engman, +46 76-122 92 29
Andreas Kjellander, Kommunikationsombudsman, 0721427868

facebook Twitter Email