Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

Riksdagslista beslutad för Stockholms län

Nu är Stockholmslaget klart till Socialdemokraternas riksdagslista och bland namnen återfinns ett flertal centrala partiföreträdare.
Uppställningen präglas av ett kompetent och framtidsinriktat lag med Stockholmsregionens framtid i sikte.

Socialdemokraterna i Stockholms län presenterar idag ett starkt Stockholmslag för riksdagsvalet 2018. Valet 2018 står mellan investeringar i samhällsbygget och nya nedskärningar och skattesänkningar. För Socialdemokraterna är valet självklart. Med ordning och reda i statens finanser har vi råd att investera i det gemensamma, för en bättre välfärd. Riksdagslistan är en sammansättning av politiska profiler som speglar Stockholmsregionens demografiska variation.


– Jag är glad 
och stolt över att få möjlighet att presentera en riksdagslista med bred kompetens och förankring. I en tid då Sverige står inför många utmaningar krävs mer socialdemokratisk politik för att öka trygghet och framtidstro. Framtidsinvesteringar i välfärden måste fortsätta gå före skattesänkningar, säger Helene Hellmark Knutsson.

  

Topplista
Riksdag

  1. Magdalena Andersson
  2. Mikael Damberg
  3. Helene Hellmark Knutsson
  4. Ibrahim Baylan
  5. Åsa Westlund

Landsting

  1. Erika Ullberg

 

Fullständiga listor finner ni bifogat.

Fakta
De socialdemokratiska listorna för riksdag och landsting i Stockholms län beslutas av partidistriktets valkonferens. Valkonferens har i uppgift att fastställa vilka personer som ska ha dessa uppdrag. Samtliga kandidater på de fastställda listorna förbinder sig sedan under en kandidatförsäkran med etiska riktlinjer.

Presskontakt
Kalle Hindrikes 070-242 36 92

Fullständiga listor

Riksdag- samt landstingslista

facebook Twitter Email