Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

S-förslag: Använd det lokala näringslivet för att erbjuda gymnasieelever skolmat

Gymnasieskolorna övergick till distansundervisning den 18 mars. Det innebär att skolmaten för tusentals elever i Stockholm under många veckor har uteblivit. För många familjer har detta resulterat i en stor ekonomisk press. Socialdemokraterna har tidigt flaggat för att staden måste säkerställa lunchmöjligheter för gymnasielever. Idag kom beskedet att ett första steg kommer tas för elever med särskilda skäl. Vi välkomnar förslaget men vill se konkreta planer för hur fler elever folkbokförda i Stockholm kan omfattas.

– Det är bra att majoriteten lyssnat in. Vi har under en längre tid flaggat för en ökande risk för att många elever inte får i sig tillräckligt med mat. Men det är viktigt nu att staden inte fastnar i att administrera skollunch efter socioekonomisk bakgrund. Gymnasieelever ska inte behöva bevisa utsatthet för att få rätt till en skollunch, säger Kadir Kasirga (S), oppositionsborgarråd.

– Vi ser flera olika vägar för att erbjuda stadens gymnasieelever lunch. Jag hoppas att staden konstruktivt överväger att använda restauranger för att lösa skolmaten för eleverna. Den metoden underlättar för det lokala näringslivet och har anammats av flera kommuner runt om i landet. Det säger Kadir Kasirga (S), oppositionsborgarråd.

facebook Twitter Email