Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

Helene Hellmark Knutsson, Ebba Östlin och Mikael Lindström presenterade idag vallöfte för Stockholmsregionens skolor

S i Stockholmsregionen presenterar förslag för fler vuxna i skolan

Idag presenterar Socialdemokraterna i Stockholmsregionen förslag för fler vuxna och mer kunskap i skolan. Vi lovar att anställa 2500 fler vuxna i skolan till år 2022 i Stockholms län.

– Vi vill anställa 2500 fler vuxna i skolan till år 2022 i Stockholms län. Det innebär fler lärarassistenter, socialpedagoger, kuratorer – och naturligtvis lärare. Det går före Moderaternas skattesänkarpolitik och nedrustning av skolan, säger Helene Hellmark Knutsson, ordförande för Socialdemokraterna i Stockholms län.

Socialdemokraternas mål är att skapa en stark och jämlik kunskapsskola i Stockholms län. Därför har vi utöver vår satsning på fler vuxna i skolan även presenterat följande förslag:

• Få fler vuxna att stanna i skolan genom lokala professionsprogram.

– Det handlar om ökade möjligheter till vidareutbildning för lärare. I anslutning till att vi som parti också vill se en nationell struktur för detta efter valet. Alla lärare ska kunna utvecklas under sitt yrkesliv, och få vidareutbildning, säger Ebba Östlin (S), kommunalråd i Botkyrka.

• Bättre elevhälsa och mer daglig rörelse i skolan. Vi vill införa ett elevhälsoteam på varje skola i Stockholms län. Det innebär att skolan bildar en så kallad medicinsk studievägledning, som består av skolläkare, skolsköterska, skolpsykolog, kurator och specialpedagog

– Moderaterna väljer att lägga ner sex mottagningar för psykiatrivård i länet, trots att den psykiska ohälsan har dubblerats på 10 år. Vi väljer istället att säkra att varenda elev i Stockholms läns skolor har tillgång till ett elevhälsoteam, säger Mikael Lindström (S), oppositionsråd på Värmdö.

• Läxhjälp av studentmentorer för mer lärande och bättre vägledning. Vi vill införa ett studentmentorssystem tillsammans med lärosätena i Stockholms län. Studentmentorerna ska hjälpa grundskole- och gymnasieelever med läxorna för att höja betygen och samtidigt agera mentorer och ge vägledning.

– För många ungar är skolan idag inte en språngbräda som leder till något arbete eller utbildning. Många gånger finns det heller ingen hjälp att få där hemma. Därför föreslår vi att det inrättas studentmentorsystem för studieråd och läxor i alla kommuner i Stockholms län, säger Helene Hellmark Knutsson.

Kontakt:
Sam Assadi, Pressekreterare åt Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning
Mail: [email protected]
Tel. 072-5381343

Daniel Wolski, Pressekreterare, Socialdemokraterna i Stockholmsregionen
Mail: [email protected]
Tel. 072-141 65 88

facebook Twitter Email