Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

Sälj inte Stockholms skolor

Ikväll ska Stockholms stads kommunfullmäktige besluta om en försäljning av f.d. Gubbängens gymnasium till Internationella Engelska Skolan (IES). Det är den grönblå majoriteten som har drivit på en försäljning där också den kommunala idrottshallen Gubbängshallen ska ingå i ett senare skede. Socialdemokraterna i Stockholm är kritiska till försäljningen som innebär att staden förlorar rådigheten över strategiskt viktiga lokaler. Försäljningsplanerna har också omgärdats av sekretess och oklarheter.

– Att den moderatledda majoriteten vill sälja det som tidigare var Gubbgängens gymnasium till IES är helt och hållet ideologiskt drivet. Det är viktigt att staden kan bestämma över de egna skollokalerna så att de kan användas på bästa sätt och utvecklas beroende på vilka behov som finns, de möjligheterna förlorar vi nu. Dessutom riskerar det att bli en dyr affär när staden förlorar viktiga hyresintäkter. Det säger Karin Wanngård (S), oppositionsborgarråd i en kommentar.

– Idag används Gubbängshallen av såväl ideella föreningar som en kommunal grundskola i området. Det är därför viktigt att staden behåller rådigheten över hallen. I ett läge när hallbristen är omfattande ska inte staden sälja ut de hallar vi har till privata intressen. Fortsätter Karin Wanngård.

facebook Twitter Email