Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

Socialdemokraterna röstar emot rivningen av musikstudion i Skärmarbrink

Idag kommer exploateringsnämnden att rösta om en rivning av den legendariska musikstudion i Skärmarbrink. Socialdemokraterna motsätter sig förslaget och kommer att rösta för avslag. Musikstudion i Skärmarbrink är en del av det svenska musikundret och har en stor betydelse för musiklivet i Stockholm.

– Jag är oerhört besviken på högerstyrets hantering av denna kulturhistoriska institution. Det här följer tyvärr en trend från denna ledning när det kommer till arbetet för en levande kulturstad. Hela denna mandatperiod har kännetecknats av stora nerdragningar i kulturen och nu vill Moderaterna dessutom riva en av Sveriges mest kända musikstudios. Det säger Emilia Bjuggren (S), oppositionsborgarråd, Stockholm.

– Vi kommer att göra allt vi kan för att stoppa rivningen av studion. Det svenska musikundret är en kollektiv insats. Om politiker börjar strypa tillgången till replokaler, livescener och musikstudios kommer det fördärva för många framtida kulturskapare. Det går inte ha ett högt tonläge om ett starkt kulturliv i Stockholm och sedan dagen efter riva en musikinstitution, säger Emilia Bjuggren (S), oppositionsborgarråd, Stockholm.

facebook Twitter Email