Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

Stockholm ska vara klimatneutralt år 2035

Socialdemokraterna i Stockholm vill att Stockholms klimatmål skärps så att staden blir klimatneutral redan år 2035, det nuvarande målet är år 2040. Idag presenterade Karin Wanngård och Emilia Bjuggren flera åtgärder för att nå målet.

Bland annat genom att:

  • Lägga ner Bromma flygplats
  • Minska den tunga trafiken
  • Energieffektivisera kommunens byggnader
  • Använda fjärrvärme istället för elbaserad uppvärmning

– Stockholm tappar fart i klimatarbetet. Det är oacceptabelt, Stockholm kan bättre. Det är nödvändigt och fullt möjligt att uppnå klimatneutralitet till år 2035 men det kräver att vi agerar nu, det går inte att vänta. Med ett tydligt ledarskap och rätt engagemang kan Stockholm åter bli en positiv kraft. Det säger Karin Wanngård (S), oppositionsborgarråd och gruppledare i en kommentar.

– Det är tydligt att den grönblå majoriteten har svårt att komma överens, passiviteten är mycket olycklig. Ska vi klara klimatmålet krävs fungerande styrmedel, ordentliga reformer och stora investeringar. Klimatomställningen innebär en möjlighet till utveckling och fler nya gröna jobb. Det säger Emilia Bjuggren (S), oppositionsborgarråd.

Åtgärderna för ett klimatneutralt Stockholm år 2035 är en del av Socialdemokraterna i Stockholms förslag till budget för Stockholms stad 2022.

Underlag:
Ny klimatoffensiv

facebook Twitter Email