Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

Stockholmarna bör kunna köpa överbliven skolmat

Stockholms stad jobbar aktivt med att minska matsvinnet i sina verksamheter. Nu föreslår vi att den mat som blir över från skolors matservering ska kunna säljas till personal, elever och föräldrar.

– Här kan vi göra två saker samtidigt, ta vara på den mat som inte går åt och kanske minska vardagsstressen genom att ge möjlighet att köpa med sig middag hem. Det har testats i andra kommuner och jag tycker vi borde prova det i Stockholm. Enkelt sagt så går det till så att man tar med sig en egen matlåda och fyller den från det som blivit över från dagens lunchservering för en billig kostnad. Det säger Emilia Bjuggren (S), oppositionsborgarråd i Stockholm.

– Det bör provas i en eller två skolor först som ett pilotprojekt och faller det väl ut så kan vi skala upp det. Målgruppen är skolpersonal, elever och deras föräldrar. En rimlig summa borde ligga runt trettio kronor per person. Klimatlådan som det kallas kan också vara ett bra sätt att få igång en diskussion bland elever om matsvinn. Det vore roligt om vi kunde testa detta i Stockholm.

facebook Twitter Email