Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

Stockholms blågröna majoritet stoppar 280 nya lägenheter

På torsdagens stadsbyggnadsnämnd valde den blågröna majoriteten att avslå byggandet av 40 lägenheter nära Spånga station samt 240 nya lägenheter i centrala delarna av Skarpnäck. Bostäderna i Skarpnäck skulle byggas ovanpå underutnyttjade garagehus, bidra positivt till stadsmiljön och inte minst möta det stora behovet av bostäder i staden. Den blågröna majoriteten har tidigare stoppat flera andra viktiga projekt i ytterstaden.

– I ett läge av akut bostadsbrist stoppar den borgerliga majoriteten återigen byggande av bostäder. Det börjar blir smärtsamt uppenbart för alla stockholmare att bostadsbyggandet avstannar mycket mer än det behöver göra. Efter bara några månader har den nya majoriteten redan hunnit stoppa flera tusen bostäder. Samtidigt har de kommit överens om att sälja ut allmännyttans hyresrätter. Detta är ansvarslöst, framförallt mot stadens många unga bostadssökanden, säger Jan Valeskog (S).

– När den blågröna majoriteten till och med säger nej till ett smart projekt med 240 lägenheter som ska byggas på underutnyttjade parkeringshus i Skarpnäck frågar vi oss var de blågröna vill bygga? De har redan sagt nej till bostäder i såväl Bromma som Årsta och Spångadalen. Denna nejsägarkoalition där varje parti kan lägga veto mot nya bostäder kommer bli förödande för stadens bostadsförsörjning, säger Jan Valeskog (S).

(fotograf Anders Löwdin)

facebook Twitter Email