Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

Vi vet att Stockholm kan bättre!

Idag presenterade den Moderatstyrda majoriteten sin budget för kommande år. De större satsningar som behövs för att Stockholm ska kunna komma tillbaka efter pandemin lyser med sin frånvaro. Karin Wanngård kommenterar budgeten:

– Det är en urvattnad kompromiss där man misslyckas med att peka ut en riktning för staden. Det är såklart olyckligt eftersom vi behöver investeringar för att få igång Stockholm efter pandemin. Flera branscher går på knäna och arbetslösheten ökar, inte minst bland unga. Byggandet har i stort sett tvärstannat på grund av politisk oenighet och nu sänker man målen ytterligare. Välfärden har drabbats av stora sparkrav och skjutningarna och våldet fortsätter. Dokumentet är i stort sett tomt på större åtgärder som de flesta ser att vi behöver göra, jag blev faktiskt uppriktigt förvånad.

– Det är uppenbart att man har haft svårt att komma överens. Och då får vi sådana här urlakade pappersprodukter istället för en kraftfull budget med satsningar på jobben, skolan och välfärden. Återigen läggs i realiteten besparingar på förskola och skola. Det är obegripligt när arbetslösheten ökar och läget på arbetsmarknaden för unga blir allt svårare. Man fortsätter att avveckla allmännyttan, det finns ingen annan beskrivning för det. Man säljer ut hyresrätter och nu sänker man målen för allmännyttans byggande igen. Fortsätter de i den här takten kommer vi väl snart behöva sätta upp hyresrätten på listan över fridlysta arter. Det är ett bedrövligt budskap att skicka till alla som letar bostad och en dyster prognos för de unga som snart blir stora nog att flytta hemifrån.

– Vi kommer satsa på en klimatsmart budget med fokus på bostäder, jobb och skola. Stockholm kan bättre än så här.

Följ Karin Wanngård på Facebook för direkta nyheter.

facebook Twitter Email