Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

Mer tid och mer resurser – hur gör vi det?

Äldre som har hemtjänst i Stockholm ska veta vem som kommer hem till dem. Idag är det i genomsnitt mer än 10 personer under en tvåveckorsperiod som kommer hem till den äldre. Så ska det inte vara.

Äldre ska veta vem som knackar på dörren
Vi vill satsa för att du ska veta vem som kommer hem till dig, genom fasta anställningar och rätt till heltid. Det krävs också ett aktivt arbete för att se till att bara schyssta bolag med schyssta villkor får plats i Stockholms äldreomsorg, så att vi garanterar kvaliteten oavsett om det är i privat eller offentlig regi.

Hur gör vi det?

  • Ett sätt är att skapa fler trygga anställningar och att fler ska jobba heltid. I våras tog Stockholms borgerliga majoritet bort kraven på fler fasta tjänster. Fler timanställningar ökar inte kvaliteten och tryggheten för våra äldre. Vi vill att normen ska vara fasta heltidstjänster. Det ökar också möjligheterna för kompetensutveckling och kvalitet.
  • För att säkerställa att inga bolag dumpar villkoren krävs också bättre och mer systematisk uppföljning av kvaliteten hos de privata bolagen.

Äldreomsorgen behöver mer tid och mer resurser
Äldre i Stockholm behöver få mer äldreomsorg. Personalen i äldreomsorgen behöver få mer tid med de äldre, för att kunna ge den omsorg som behövs. Den minutjakt och de besparingar som idag dominerar i Stockholms äldreomsorg behöver ersättas med mer tid och mer resurser.

Hur gör vi det?

  • Majoriteten i Stockholm vill spara på äldreomsorgen genom effektiviseringskrav. Vi vill istället ge pengar för mer tid och en mer omsorg, så att äldre i behov av omsorg kan känna sig säkra på att få det när de behöver det.

Det ska vara tryggt att komma hem från sjukhuset
Den som skrivs ut från sjukhuset ska få en trygg hemgång med hjälp av en hemtjänst som direkt möter upp hemma. Vård och omsorg måste jobba tätt tillsammans för att skapa en trygghet för de äldre.

Hur gör vi det?

  • Vi vill förstärka medicinsk kompetens i omsorgen. Vi vill att hemsjukvård och äldreomsorg ska jobba tillsammans så att den äldre är trygg hela tiden.

facebook Twitter Email