Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

BOSTAD

FLER BOSTÄDER TILL RIMLIGA HYROR I STOCKHOLM

Det är för svårt att hitta en bostad till rimlig kostnad i Stockholm. Många stockholmare har tvingat vänja sig vid det orimliga. Hela staden, företagen och våra liv hämmas och hålls tillbaka av bostadsbristen. Unga kan inte starta vuxenlivet på riktigt. Företag kan inte växa för att nyrekryterad personal inte hittar bostad. Kön till att få en hyresrätt är oacceptabelt lång.

Inte minst behövs det fler hyreslägenheter med hyror som folk har råd med. Tyvärr har de bostäderna blivit färre och färre. De hyresrätter som har lägre hyra säljs nu ut och ombildas i Stockholm. Över tusen sådana lägenheter har gått förlorade bara de senaste fyra åren.

Det byggs också alldeles för lite, och det som byggs är inte vad Stockholm allra mest behöver. Det vill vi ändra på. Stockholm kan bättre. Stockholmarna förtjänar bättre. Vi vill att bostadsbyggandet åter ska ha högt tempo.

VÅRA TRE VIKTIGASTE FÖRSLAG:

Högt tempo i bostadsbyggandet
Stockholmarna ska kunna få tag i de bostäder de behöver. Det innebär att minst hälften av det som byggs ska vara hyresrätter. Det ska också byggas fler stora lägenheter så att de som bor trångt idag ska kunna flytta till större.

Fler hyresrätter med rimliga hyror
Inga fler försäljningar av stadens hyreslägenheter. Stockholm och stockholmarna behöver hyresrätter och det är bara genom att vi äger dem tillsammans som vi kan garantera att de finns kvar. Hyresrätterna ska alltså bli fler, inte färre. Vi vill bygga 15 000 nya hyresrätter med rimliga hyror. Där ska vi använda alla verktyg i stadens verktygslåda för att pressa ner hyrorna så lågt det bara går.

30 000 bostäder i Bromma parkstad
Stockholm ska bli grönare och ha fler bostäder. Vi vill bygga den nya klimatsmarta stadsdelen Bromma parkstad med 30 000 nya bostäder när Bromma flygplats läggs ner. Planeringsarbetet måste börja nu så att tunnelbana och annan viktig infrastruktur kan byggas så fort som möjligt.

facebook Twitter Email