Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

Facebook

För dig som vill nå många och engagera fler i den fråga du brinner för så är Facebook den största plattformen med flest användare.

Här får du några tips på hur du gör för att börja dela med dig av dina åsikter och tankar till andra:

Gör ett inlägg. Enklaste sättet att sprida dina tankar och funderingar är att skriva ett engagerande inlägg. Lägg gärna till en bild som har koppling till det du skriver om så får du mer uppmärksamhet. Om du vill att andra ska kunna dela det vidare så ska du tänka på att göra inlägget offentligt.
 
Dela, kommentera och gilla. Hjälp till att skapa uppmärksamhet kring frågor som redan diskuteras av andra genom att dela, kommentera eller gilla. Inlägg som skapar stort engagemang ”belönas” av Facebook som ser till att det får mer spridning. Under aktiviteter får du ett konkret tips på hur du imorgon kan hjälpa till att skapa engagmang kring ett inlägg.
 
Tagga så att fler ser. När du vill uttrycka din åsikt till ett parti eller specifik offentlig person så kan du skriva direkt på aktörens Facebooksida. Du kan också tagga aktören i ditt inlägg. Då ser fler vad du har skrivit vilket sätter press på mottagaren att svara. För att tagga så skriver du @personens namn – så kommer namnet upp och du kan trycka på det.
 
Starta eller gå med i en grupp. Om du vill hitta andra personer som vill diskutera samma frågor som du så kan du skapa en grupp. Vem som helst kan starta en grupp på Facebook. Men det kan vara en bra idé att söka runt lite innan du startar gruppen. För det kan vara så att det redan finns en grupp som passar dig som du kan ansöka om att gå med i.
 
Skapa ett evenemang. Om du tycker att det behövs förändring i någon fråga och du vill visa politiker och andra beslutsfattare att vi är många som vill se förändring – då kan du skapa ett evenemang. Skapa ett evenemang kring en specifik fråga som till exempel ”Stockholms kvinnor ska inte betala för Moderaternas marknadsstyrning av sjukvården – stoppa nedskärningarna i förlossningsvården”. Om du gör det till ett återkommande evenemang så kan du fortsätta påminna om och uppmärksamma frågan.
 
Följ regler. Det finns många aktiva grupper på Facebook, tänk på att noggrant läsa igenom gruppens regler innan du publicerar ett inlägg. Tänk också på att hålla en god ton, du kan vara kritsik i sak men gå inte till personangrepp.  

facebook Twitter Email