Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

Första maj 2021

Välfärden först! För 100 år sedan fick kvinnor rösträtt i Sverige. Mycket har hänt sedan dess men mer behöver göras. Pandemin visar åter igen att tryggheten ser olika ut mellan könen, oavsett om det handlar om arbetet, ekonomin, eller i hemmet eller på gatan.
PROGRAM

09:30 La Mano
Till minne av de frivilliga som kämpade mot fascismen under Spanska inbördeskriget sänder vi en förinspelad manifestation vid monumentet på Katarinavägen på Söder.
Klicka här för att komma till sändningen! (https://fb.me/e/e1uRZYwhR)

10:30 Nationellt första majfirande
Stefan Löfven och Susanna Gideonsson håller första majtal och det varvas med musikunderhållning, intervjuer och korta inslag från runt om i landet.
Klicka här för att komma till sändningen! (https://fb.me/e/2rfRQlZbM)

11:30 Eftersnack!
En fullspäckad halvtimme som leds av Lawen Redar och Felix Finnveden. Vi kommer bland annat bjudas på panelsamtal och underhållning.
Klicka här för att komma till sändningen! (https://fb.me/e/s0Yh00Xhz)

Dagens artist är Frida Öhrn. Frida Öhrn har den där speciella rösten du inte glömmer i första taget. En röst som sticker ut och fångar dig med sitt nära och lite raspiga sound. Kanske var det därför som ”Release Me” med bandet Oh Laura och Fridas röst i spetsen blev en superhit världen över i samband med en SAAB-reklam 2007.

VÄLFÄRDEN FÖRST!

Under pandemin har vårt land utsatts för otroliga prövningar men också visat på en fantastisk styrka. Personal i vård och omsorg har gjort enorma insatser, och befolkningen har visat på prov på uthållighet och solidaritet. Nu när vi snart är igenom pandemin måste Sverige framåt.

Pandemin har visat vikten av en stark välfärd. Välfärden måste sättas först. Du som arbetar i välfärden behöver bättre villkor och välfärden ska finnas där för dig vem du än är, var du än är. En stark välfärd bygger hela samhället starkare och ger trygghet för dig genom hela livet. Vid födseln och i skolan. När du blir äldre eller när du blir sjuk.

Att sätta välfärden först är dock inte självklart för alla. Vi ser många exempel på högerns ideologiska privatiseringar och nedskärningar. Vi sätter välfärden först, på 1 maj och alla andra dagar!

facebook Twitter Email