Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

Klimatkrisen – vad måste göras 2020?

03 mars KL: 18:30 - 20:00
ABF-huset, Hedénsalen

Utsläppen måste ner och omställningstakten öka dramatiskt. 2010-talet blev det sista decennium med växande utsläpp och ökande medeltemperatur. Ska vi klara Parisavtalets målsättning och hålla nere temperaturökningen under 1,5 grader måste vi göra mer. Detta både i Sverige och globalt.

Sveriges målsättning är att vara utsläppsneutrala år 2045. I december 2019 presenterades regeringens klimathandlingsplan – mandatperiodens viktigaste dokument. Hur går arbetet med att ställa om Sverige till världens första fossilfria välfärdsnation och vad vill regeringen med sin klimatplan?

Råder nu konsensus i Sveriges riksdag? Är förslagen i klimatplanen tillräckliga? Hur ser den socialdemokratiska strategin framåt ut och framförallt – hur ska vi klara att minska utsläppen och samtidigt öka jämlikheten i vårt land? Hur garanterar vi en rättvis omställning?

Medverkar:
Anders Grönvall, politisk sakkunnig åt statsministern ger oss en lägesbild och redovisar regeringens klimathandlingsplan.
Beatrice Rindevall, klimatdebattör och redaktör supermiljöbloggen, kommenterar regeringens plan och utvecklar sina idéer för hur klimatpolitiken måste skärpas.
Felix Antman Debels, ordförande Socialdemokrater för miljö och jämlikhet, reflekterar över regeringens politik och redovisar för sina tankar om en rättvis omställningspolItik för 2020-talet.

Samtalet leds av Emilia Bjuggren, oppositionsborgarråd, och Mattias Vepsä, styrelseledamot Socialdemokraterna Stockholm, som båda är klimatpolitiska talespersoner för Socialdemokraterna i Stockholm.

Välkommen till en spännande kväll om nästa steg i den socialdemokratiska klimatpolitiken. Samtalet genomförs av Socialdemokraterna i Stockholm som en del i våra förberedelser inför partikongressen 2020.

facebook Twitter Email