Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

Klimatseminarium – Från privat till offentlig konsumtion

10 december KL: 11:30 - 13:00

Från privat till offentlig konsumtion. NU!
Medverkande: Ardalan Shekarabi socialförsäkringsminister/fd civilminister, Åsa Svenfelt KTH/Hållbar samhällsbyggnad bortom BNP-tillväxt, Johanna Nilsson Slow fashion/Klimatklubben

Vi ska under hösten 2019 presentera ett antal reformer som kan att öka omställningskraften. Vi kommer under nästa år arbeta vidare med flera förslag inför den socialdemokratiska partikongressen 2021.

Vi vet att klimatförändringarna kommer förändra vårt sätt att leva. Frågan är inte om, utan när och hur vi ökar tempot i omställningsarbetet. Globalt ökar klimatutsläppen och klyftan mellan fattiga och rika har de senaste 20-30 åren ökat dramatiskt.

Skillnaderna mellan människor växer också i vårt land. Trots miljö- och klimatsatsningar måste mer göras. Regeringens egna expertmyndigheter och det Klimatpolitiska rådet pekar på att utsläppsminskningarna går för långsamt och att rådande politik inte räcker om vi ska nå våra mål.

Men omställningsarbetet får inte ske orättvist. Vi menar att vägen till ett hållbart samhälle måste kantas av jämlikhetsreformer som gör att alla människor kan möta framtiden med hopp och inte rädsla.

Välkommen i arbetet att utforma en modern och rättvis socialdemokratisk klimatpolitik!

facebook Twitter Email