Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

Socialdemokraterna i Stockholms stadshus söker personal

Vi söker dig som vill arbeta i hjärtat av Stockholmspolitiken och som vill bidra till att skapa ett Stockholm för alla.

Den 11 september är det kommunalval och det socialdemokratiska kansliet i stadshuset förbereder sig för att ta över styret av Stockholm.

Vi söker därför nya medarbetare till ett antal funktioner; kommunikatörer, administratörer och borgarrådssekreterare. Samtliga roller innebär ett varierat arbete med stora krav på självständighet, ansvarstagande och leveranssäkerhet. Tillsammans bidrar man till den gemensamma verksamheten på kansliet, utvecklingen av socialdemokratisk politik och ett stabilt styre av Stockholms stad.


  • Som kommunikatör arbetar du med strategisk kommunikation samt proaktiva och reaktiva presskontakter. Du planerar och prioriterar kommunikationen, ansvarar för sociala medier och rörlig bild samt har daglig kontakt med media. Arbetsuppgifterna inkluderar att skriva artiklar, tal och pressmeddelanden.
  •  

  • Borgarrådssekreterarna är politiska sekreterare med ansvar för flera politikområden. Arbetsuppgifterna består huvudsakligen i att bereda ärenden, producera underlag, ge politiskt stöd till förtroendevalda, delta i kommunikativa insatser samt planera och genomföra aktiviteter och besök.
  •  

  • Som administratör har du ansvar för borgarrådens planering och schema. Du sköter förfrågningar, kontakt med medborgare, kansliets gemensamma administration och planering samt ekonomihantering.

Till samtliga tjänster behöver du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Du behöver förstå politik och självklart dela socialdemokratins värderingar. Relevant utbildning och erfarenhet från politiskt arbete är meriterande.

Ansökan: Tas emot löpande
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning enligt kommunallagen 4 kap. 33 §. Kommunallagen reglerar rätt till tjänstledighet för politiska sekreterare.
Tjänstgöringsgrad: Heltid, oreglerad arbetstid.
Lön: Individuell lön, politisk sekreterare i kommun.
Placering: Stockholms stadshus, Ragnar Östbergs plan 1, 10535 Stockholm.

Ansökan ska innehålla personligt brev och CV och mejlas till [email protected] och [email protected]. Ange vilken tjänst du är intresserad av.
Vid frågor, kontakta kanslichef Martin Nilsson 0761229237 eller biträdande kanslichef Elin Nordmark 0761229225.

facebook Twitter Email