Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

Utan Personalen Stannar Välfärden

Sverige och Stockholm har världens bästa vård och omsorg. Det är tack vare alla de som jobbar i sjukvården, i hemtjänsten och på våra äldreboenden. Tyvärr är de allt för få. Varje dag känner sjuksköterskor, barnmorskor, undersköterskor och annan personal att de inte räcker till och att arbetssituationen försämras. Tunga arbetsuppgifter, stress och dåliga arbetsvillkor gör situationen ohållbar. Det leder till att många slutar och det drabbar inte bara personalen.
Vårdköerna blir längre, födande kvinnor drabbas av krisen i förlossningsvården och äldre lämnas alltför ofta i ensamhet när personalen inte har tid nog. Så ska det inte vara!
Det är skillnad på vilka som styr. Sjukvården i Stockholmsregionen har styrts av Moderaterna i snart tre mandatperioder och resultatet talar för sig självt. I Stockholms Stad vann Socialdemokraterna valet 2014 och har redan fattat en rad viktiga beslut för att stärka arbetsvillkoren för de som tar hand om våra äldre. Bland annat har personalen fått sjyssta villkor i allt från arbetstid, lön och arbetsmiljö samt tjänstepension.

Vi socialdemokrater ser er som jobbar i vård och omsorg. Ni utför de viktigaste av jobb och står för en grundläggande trygghet när den behövs som mest, också under semestertider. Ni är samhällets ryggrad och utan er rasar Sverige ihop. Er arbetsinsats ska inte tas för givet.
Stockholms vårdsituation beror på att Moderaterna i landstinget har nedprioriterat personalen och i stället lagt kraft på privatiseringar och skattesänkningar. Det är dags för en ny politik.

Socialdemokraterna vill att personalen ska få:
– Rimliga arbetstider
– Bättre lönevillkor oh arbetsmiljö
– Vidareutbildning som lönar sig

[contact-form-7 id=”625″ title=”Contact form 1″]

Delta gärna i vår kampanj på facebook!

facebook Twitter Email