Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

Kulturpolitisk reformagenda

Under 2021 kommer arbetet med att ta fram en kulturpolitisk reformagenda pågå. Vi uppmuntrar medlemmar, föreningar, kretsar och föreningar/kretsar att delta i arbetet. Senast den 31 augusti behöver vi ha era inspel för att det ska kunna komma med i reformagendan. Programmet kommer att beslutas om på representantskapet i oktober.

Det här händer nu

Emilia Bjuggren och Lawen Redar har genomfört ett antal live-sändningar med olika kulturpolitiska teman och de fortsätter med dessa under våren. Har du missat någon sändning så går det bra att titta på dem i efterhand antingen via vår Youtubekanal eller på Socialdemokraterna i Stockholms FB-sida.

Vill du eller din förening anordna en worskhop för att delta i arbetet med att ta fram den kulturpolitiska reformagendan så hittar du material och info om hur du bokar en workshophandledare nedan.

Workshop

Klicka på nedanstående länk för att ladda ner worskhopmaterialet:
Workshop – kulturpolitisk reformagenda

Boka handledare till workshop

Vill din förening genomföra en workshop och vill ha hjälp med en kunnig handledare. Skicka då ett mail till [email protected] ange datum och tid och så bokar vi in en handledare åt er.

Livesändningar

 • Kulturlyft – Vad kan Stockholm lära av Malmö, Luleå, Kalmar och Umeå?
  31 maj kl. 12
 • På måndag blickar Emilia och Lawen inte mot den egna kommunen Stockholm utan mot andra kommuner som Stockholm kan lära av.

  Fokus för samtalet är kulturpolitiken i Malmö, Luleå, Kalmar och Umeå. Emilia och Lawen intervjuar i sändningen Frida Trollmyr från Malmö, Emmeli Nybom från Luleå, Helena Smith från Umeå och Maia Dahlberg från Kalmar. Samtliga är socialdemokratiska politiker som leder kulturnämnder som på olika sätt ligger i framkant i kulturpolitiken.

  Var med, ställ frågor i chatten och tyck till om vad Stockholm såväl som andra kan lära sig av Umeå, Luleå, Kalmar och Malmö! Klicka här för att komma till evenemanget!

 • Stockholm behöver ett kulturlyft – Stadens museum och den offentliga konsten, 17 maj kl. 12
 • Riksdagsledamot Lawen Redar och oppositionsborgarråd Emilia Bjuggren fortsätter sina kulturpolitiska samtal om Stockholm. Samtalen livesänds på Socialdemokraterna i Stockholms facebook, Emilia Bjuggrens facebook samt Socialdemokraterna i Stockholms youtube.

 • Stockholm behöver ett kulturlyft – Folkbildning under attack? med Emilia Bjuggren och Peter Gustavsson den 22 mars klockan 12:00
 • Innehåll: I pandemins spår blöder kultursektorn i Stockholm. Folkbildningen påverkas av pandemin – men också av att den och dess roll i samhället är ifrågasatt. Samtidigt har den kanske aldrig varit viktiga. Den 22 mars klockan 12:00 tar sig oppositionsborgarråd Emilia Bjuggren och Peter Gustavsson sig an folkbildningspolitiken. Med sig har de Annica Dahl, förbundssekreterare för ABF och David Samuelsson, Generalsekreterare för Studieförbunden.

 • Vilken roll spelar biblioteken med Emilia Bjuggren och Lawen Redar den 8 mars kl. 12:00
 • Innehåll: I pandemins spår blöder kultursektorn i Stockholm. Men även innan pandemin krisade kulturpolitiken i Stockholm med nedskärningar i kulturskolan och minskade öppettider för många lokala bibliotek. Hur säkerställer vi att vi har ett rikt kulturliv när krisen är över och vilken roll spelar biblioteken i det?
  Den 8 mars klockan 12:00​ tar sig oppositionsborgarråd Emilia Bjuggren och riksdagsledamot Lawen Redar sig an bibliotekspolitiken. Med sig har de:

  • Grethe Rottböll, Författarförbundets ordförande
  • Karin Linder, Generalsekreterare för svensk biblioteksförening
  • Gunnar Ardelius, författare

 • Stockholm behöver ett kulturlyft med Emilia Bjuggren och Lawen Redar den 22 februari kl. 12:00
 • Innehåll: I pandemins spår blöder kultursektorn i Stockholm. Hur säkerställer vi att vi har ett rikt kulturliv när krisen är över?
  Lyssna och delta i ett samtal med Stefan Hansen (vd för Unga Klara), Ewa Carlsson (skådespelerska) och Calle Nathanson (vd för Folkets hus och parker) som berättar om sina erfarenheter av pandemins effekter på kulturen i Stockholm.
  Vi har också med oss Eric Sjöström som leder nystartsutredningen för kulturen i Stockholms stad.

I arbetsgruppen för den kulturpolitiska reformagendan ingår: Catharina Piazzolla, Emilia Bjuggren, Lawen Redar, Calle Nathansson och Ewa Carlsson.

facebook Twitter Email