Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

Internationella seminarier

 
SAMTAL OM UTVECKLINGSPOLITIKEN MED
ANNA SUNDSTRÖM, GENERALSEKRETERARE FÖR OLOF PALMES INTERNATIONELLA CENTER (2020-04-28)

Varför bedriver socialdemokratin biståndspolitik? Varför är det så viktigt med långsiktigt utvecklingssamarbete? Och vilka utmaningar finns för framtidens biståndspolitik?
Dessa frågor och fler därtill tas upp i ett samtal där Ruben Wågman från Socialdemokraterna i Stockholms läns internationella kommitté intervjuar Anna Sundström- generalsekreterare för Olof Palmes Internationella Center, om socialdemokratin och biståndspolitiken.


 
 
SAMTAL OM MR-SITUATIONEN I CHILE (2020-04-22)
Detta är inspelning nummer två i serien om Chile.
I detta avsnitt berättar Claudia Jimenez Guala och Esteban Calderon, båda grundare till COHR och med rötter i Chile, om människorättssituationen i landet sedan de sociala protesterna bröt ut förra hösten. Modererar samtalet gör Maria-Elsa Salvo, till vardags arbetandes på Arena Opinion, som även hon har rötter i Chile.

Sedan protesterna bröt ut i oktober har rapporter om sexuellt våld och tortyr rapporterats i medier runt om i världen. Myndigheten för mänskliga rättigheter i Chile, INDH, har rapporterat om över 1000 fall av tortyr och över 200 fall av sexuellt väld, vilket bland annat handlar om våldtäkter av gripna. Dagens Nyheter skrev i en artikel den 11:e april 2020, ”Jag tänkte: Nej, nej, nej! Det får inte vara ögat” om de hundratal människor, 460 personer enligt artikeln, som har mist synen, på grund av hagelskott som polis och militär har avfyrat.


 
 
INTERVJU OM LÄGET I CHILE (2020-03-17)
Inspelning nummer ett i serien om Chile.
Under våren 2020 har Socialdemokraterna i Stockholms Län startat ett Latinamerikanätverk. Som ett led i det intervjuar här partidistriktets internationella ledare Mathias Tegnér Socialdemokraternas före detta biträdande internationella sekreterare Martin Sandgren som idag bor i Santiago och jobbar på Olof Palmes internationella center.

Samtalet handlar både om orsakerna till protesterna i landet under hösten 2019, samt om läget i Chile idag.

facebook Twitter Email