Vi fördömer Rysslands imperialism

I gryningen den 24:e februari 2022 gick ryska mark- och pansartrupper till angrepp mot Ukraina. Många av oss väcktes till de dramatiska bilderna av hur ryska attackhelikoptrar angrep Ukrainas huvudstad Kiev och hur civila hals över huvud tog skydd i stadens tunnelbana.

Det har gått mer än ett år sedan Rysslands storskaliga attack mot sitt grannland och rapport efter rapport om övergrepp har nått omvärlden. Tusentals kvinnor, män och barn har skadats och dödats av ryska vapen. Miljontals människor har tvingats lämna sina hem och sin trygghet och är på flykt i och utanför Ukraina. Rysslands invasion av Ukraina är ett brott enligt folkrätten. Socialdemokraterna i Stockholms Län kräver fortsatt att alla som är medskyldiga till dessa brott ska hållas ansvariga.

Det fruktansvärda kriget och det mänskliga lidandet som det för med sig måste få ett slut. Rysslands oprovocerade, olagliga och oförsvarliga invasion måste avslutas genom att Ryssland drar tillbaka sina trupper från Ukrainas territorium.

Socialdemokraterna i Stockholms län står fortsatt i solidaritet med Ukrainas folk och kommer fortsätta verka för deras rätt att försvara sitt land. Vi står bakom det ukrainska folkets rätt till för frihet, mänskliga rättigheter och demokrati.

Socialdemokraterna i Stockholms län fördömer Rysslands imperialism och Putins folkrättsvidriga invasion av Ukraina!